«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen over lenen en/of schulden, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

lening worden geld bank banken leningen per krediet doorlopend moet maand

Bij de bank lenen

Mocht u een nieuwe aankoop willen doen en heeft u daar op dit moment geen geld voor, dan is het mogelijk om een lening af te sluiten. Dit kan bij verschillende organisaties worden gedaan. In dit artikel wordt het afsluiten van een lening bij een bank besproken.
In Nederland zijn er vele verschillende banken waarbij een lening afgesloten kan worden. Het kunnen Nederlandse banken zijn, maar ook buitenlandse banken die in Nederland leningen aanbieden. Alle leningen hebben echter één ding gemeen. Er moet, wanneer er gestart wordt met het afbetalen van de lening, rente worden betaald. Het rentepercentage dat moet worden betaald verschilt per bank.
Wanneer u geld gaat lenen bij een bank, is het van belang om zelf een vast inkomen per maand te hebben. Het bedrag dat kan worden geleend hangt af van het inkomen dat u per maand verdient. Het is namelijk noodzakelijk om genoeg te verdienen om zo de schuld af te kunnen lossen.
De meeste banken bieden verschillende soorten leningen aan, namelijk een lening waarbij direct moet worden afgelost of leningen waarbij pas na een afgesproken aantal jaren kan worden gestart met het aflossen. Dat direct aflossen houdt in dat er elke maand vanaf het begin af aan betaald moet worden.

Doorlopend krediet en persoonlijke lening
Bij een doorlopend krediet wordt er in dit geval bij de bank een lening aan gevraagd van een bepaald bedrag. Bij een doorlopend krediet is het mogelijk om geld op te nemen en af te lossen wanneer de klant dit uitkomt. Het opnemen is mogelijk tot het vaste bedrag dat is afgesproken. De rente bij een doorlopend krediet is variabel, waardoor de aflossing qua kosten kan variëren.
Bij een persoonlijke lening wordt er een vast leenbedrag afgesproken en wordt er direct besproken hoeveel de aflossing per maand wordt. De rente hierbij ligt vast voor het aantal jaar dat de aflossing loopt.
Let altijd op bij het lenen van geld, want geld lenen kost geld.

Laagste rente

3.20%


Bereken uw lasten

%