«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen over lenen en/of schulden, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

maand per worden creditcard klant betalen betaald factuur rente lening creditcards

Met een creditcard betalen

Een creditcard is een betaalmiddel waarmee in (bijna) de gehele wereld mee kan worden betaald. Een creditcard werkt als volgt, er wordt een aankoop gedaan met de creditcard, het bedrag wat de aankoop kost wordt op de kaart gereserveerd. Aan het einde van de maand wordt er door de aanbieder van de creditcard een factuur gemaakt voor de klant, waarop alle aankopen staan. De klant heeft de mogelijkheid om de factuur in één keer terug te betalen of in termijnen. Wanneer de klant ervoor kiest om het bedrag in termijnen te betalen, dan wordt hier rente over betaalt.

Uitgaven per maand
Bij de meeste creditcards is het mogelijk om 5.000 euro per maand uit te geven. Er zijn echter ook creditcards waarmee meer kan worden uitgegeven per maand en waarmee minder dan 5.000 euro kan worden uitgegeven per maand. Ook wordt er voor een creditcard een vast bedrag per jaar betaald. Dit zijn de kosten voor de kaart zelf. De kosten van de kaart verschillen per aanbieder. De grootste aanbieders van creditcards zijn; VISA, MasterCard en American Express. Al deze creditcardaanbieders bieden weer verschillende soorten kaarten aan ten aanzien van de bedragen die per maand uitgegeven kunnen worden.

Lenen
Bij een creditcard is er sowieso sprake van een lening. De factuur voor de spullen die gekocht zijn, wordt pas aan het eind van de maand naar de klant gestuurd, waarna deze de factuur in één keer kan betalen. Hierbij leent de klant dus ongeveer één maand van de creditcardaanbieder waarover geen rente betaald hoeft te worden.. Wanneer de klant er voor kiest om bij het krijgen van de factuur zijn betaling uit te stellen en in termijnen wil betalen, ontstaat er een lening waarover wel rente betaald moet worden. Deze rente bij de lening is vaak een stuk duurder dan een lening bij de bank. De gemiddelde rente per maand die betaald moet worden bij het gespreid betalen ligt ongeveer op 1,10%

Laagste rente

3.20%


Bereken uw lasten

%