«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen over lenen en/of schulden, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

bkr kunnen gegevens krediet ze gaan altijd goed opvragen zouden terug

Wat is BKR registratie

De naam BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. BKR is opgericht door de bank zodat de mensen niet meer zouden kunnen gaan lenen dan dat ze gaan kunnen afbetalen. Veel banken en financierings- bedrijven hebben zich aangesloten bij BKR. Zij gaan dus altijd je informatie kunnen opvragen bij BKR. Dit is ook handiger voor hen zodat ze zeker kunnen weten dat je het gaat kunnen terugbetalen. Als ze hier van geen zekerheid van zouden hebben zouden ze geld kunnen verliezen aan de mensen die dit niet terug kunnen betalen. Dit komt dus heel goed van pas bij hun. De BKR registreert ook heel veel andere soorten kredieten zoals openstaande leningen, of je krediet limiet op je betaalrekening in het rood staat, creditcards, leasecontracten, postorder krediet, of je koopt op afbetaling,....

Een krediet wordt pas geregistreerd als dit hoger is dan 500 euro en ja daar langer over doet dan 3 maanden om het terug te betalen. Jouw hypotheek wordt dan weer niet geregistreerd, maar hoever je achterstaat met het aflossen van de hypotheek wel. Ook als je alles wel netjes afbetaalt kom je ook terecht in het BKR. Dit is zodat ze ook altijd kunnen zien dat je wel goed afbetaalt en dus rapper een lening kunt krijgen. Je kan ook zelf je gegevens opvragen bij het BKR of bij je bank. Hiervoor heb je alleen een geldig identiteitsbewijs nodig en er worden dan wel een paar extra kosten aangerekend bij het opvragen.

Als je zelf denkt dat je gegevens dan niet kloppen kan je altijd contact opnemen met je kredietverlener, die dan contact zal opnemen met het BKR die dan eventueel je gegevens kunnen veranderen. Het BKR houdt je gegevens bij tot 5 jaar lang nadat je je krediet beëindigd hebt. Hierdoor kan dan ook een kredietverlener zich over een lange periode een goed beeld vormen van jouw financiële situatie. Achter dat die 5 jaar om zijn, worden deze gegevens over jou verwijderd. En kan je deze niet meer terug vinden.

Laagste rente

3.20%


Bereken uw lasten

%