«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen over lenen en/of schulden, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

bkr registratie lenen negatieve hebt lening kunnen geld toch al tijd

Met BKR registratie toch geld lenen?

Veel mensen hebben een registratie bij het BKR. Met een BKR registratie kun je geen geld lenen op de meeste manieren. Je krijgt een registratie bij BKR als je een lening hebt afgesloten of als u in het verleden al eens een lening hebt afgesloten. Om geld te lenen met een BKR registratie zou normaal geen probleem moeten zijn. Waar je wel rekening meer moet houden is of je negatieve of positieve registratie hebt.

U krijgt een negatieve registratie bij de BKR als u u kosten niet op tijd hebt kunnen afbetalen. Deze negatieve registratie kun je tot nog 5 jaar nadat je je lening hebt afbetaalt zien. Al u op dit moment een negatieve registratie hebt bij de BKR dan gaat u geen lening kunnen afsluiten. U kunt pas opnieuw een lening aanvragen als de negatieve registratie is hersteld of is afgemeld. Daarna worden uw leen mogelijkheden opnieuw bekeken voor uw situatie. Er zijn nog wel altijd mogelijkheden waarbij je geld kan lenen als je een negatieve registratie bij BKR hebt. Er zijn sommige krediet verleners die dit dan toch doen en jij dus geld kan lenen. Hierbij is het dan ook noodzakelijk dat je voor je zelf uitmaakt of het wel een goed idee is dat je gaat lenen. Of je het dan ook wel terug gaat kunnen betalen. Want deze krediet verleners nemen een risico door jou dan toch te laten lenen. Je kan dan ook wel niet zo veel lenen.

Je kan bijvoorbeeld een minilening aangaan om te kunnen met BKR geld lenen. Hierbij heb je je BKR toetsing niet nodig. Je hebt ook nog andere mogelijkheden om te kunnen gaan lenen. Als je het dan toch niet op tijd kunt terug betalen maak je nog extra kosten. Hierdoor komt dus dat de meeste banken kijken naar je BKR gegevens. Kom je te horen dat ze je de lening niet willen geven komt dit meestal door je negatieve registratie bij de BKR of dat het er naar uitziet dat je het niet zou kunnen betalen. In deze tijd is het dan ook al heel moeilijk om geld te kunnen lenen en een negatieve registratie helpt hier dan ook al niet bij. Als u een lening wilt aangaan zonder BKR toetsing denk dan altijd goed na, want er is een rede waarom er een BKR codering is. Zorg er dus heel goed voor dat u je zelf niet te diep in de schulden steekt.

Laagste rente

3.20%


Bereken uw lasten

%